COPD Ziektelastmeter koppeling met Uw Zorg online

De COPD Ziektelastmeter – ontwikkeld door de Universiteit van Maastricht – betrekt patiënten bij hun behandeling en helpt behandeldoelen te realiseren. Dit gebruiksvriendelijke meetinstrument brengt de COPD ziektelast in kaart  met ballonnen die specifieke domeinen als emoties en benauwdheid weergeven samen met een behandeladvies. Patiënt en behandelaar gaan hier samen gericht mee aan de slag om de ziektelast te verlagen.

Door de meter via het HIS te koppelen met het Uw Zorg online portaal van Pharmeon biedt u patiënten altijd eenvoudig toegang tot laatste COPD-meetwaarden, medicatie en behandeldoelen en mogelijkheid om hierover te communiceren met hun behandelaar. De eerste koppeling is met MicroHIS gerealiseerd in samenwerking met NHG Doc. Via samenwerking met NHG Doc en andere leveranciers komen meerdere koppelingen beschikbaar. Naast COPD ontwikkelt de Universiteit van Maastricht ook toepassingen van de ziektelastmeter bij andere aandoeningen.

Heeft u interesse in de COPD Ziektelastmeter? Tijdens het seminar eHealth & COPD Ziektelastmeter delen gebruikers hun ervaringen in de praktijk en tonen wij een demo. Ook staat onze helpdesk u graag te woord.

Meer informatie over ziektelastmeter en beschikbare koppelingen : http://www.longalliantie.nl/ziektelastmeter-copd/

Meer informatie over het seminar eHealth & COPD Ziektelastmeter : https://pharmeon.nl/verslag-seminar-ehealth-copd-ziektelastmeter/