De eerste DigiD-aansluitingen zijn live!

De eerste praktijken zijn aangesloten op DigiD. Patiënten die zich voor het eerst aanmelden in Uw Zorg online, loggen in met DigiD en worden automatisch gekoppeld met het HIS. U hoeft geen identiteitscontrole meer uit te voeren. Tijdbesparend voor de praktijk en de patiënt kan gelijk van start met Uw Zorg online.

Planning uitrol DigiD

De eerste Promedico-ASP en MicroHIS praktijken met Uw Zorg online zijn inmiddels aangesloten op DigiD. Voor CGM HUISARTS en Omnihis Scipio komt DigiD later dit jaar beschikbaar. Zodra wij hier meer informatie over hebben, dan hoort u dat direct van ons.

Starten met DigiD

Om een DigiD-aansluiting te realiseren heeft u een UZI-servercertificaat nodig en moet u geregistreerd zijn in de zogenaamde Autorisatielijst BSN (de ALB-lijst).

UZI-servercertificaat

Controleer of u al beschikt over een UZI-servercertificaat. Als u al beschikt over een certificaat dan hoeft u nu niets te doen. Pharmeon zorgt samen met uw HIS-leverancier dat u uw bestaande certificaat kunt gebruiken. U ontvangt daar binnenkort meer informatie over. Beschikt u niet over een certificaat? Via het UZI-register vraagt u voor €450,- per drie jaar een certificaat aan. Wij helpen u bij de aanvraag. Neem hiervoor contact met ons op.

Registratie ALB-lijst

Om DigiD aan te kunnen aanvragen moet u ook geregistreerd zijn in de zogenaamde Autorisatielijst BSN (de ALB-lijst). In de ALB-lijst staan alle organisaties die voor hun publieke taak een BSN mogen gebruiken. Lees meer hierover in de Kennisbank.

Wijziging inlog- en registratieproces

We wijzigen we iets aan het inlog- en registratieproces voor patiënten in de Uw Zorg online omgeving. Deze aanpassing is nodig voor DigiD en wordt nu getest met een aantal praktijken. Ook is het hiermee voor patiënten straks makkelijker om MedMij-gegevens in de Uw Zorg online omgeving op te halen.

Hebben patiënten vragen over het inlogproces of over het gebruik van Uw Zorg online? Op uwzorgonline.nl/hulp staan antwoorden op de meest gestelde vragen.

Meer informatie

Raadpleeg de veelgestelde vragen of mail naar helpdesk@pharmeon.nl.