Deelnemers gezocht voor proeftuin met diabetes app

miguide-voorbeeld

MiGuide is een nieuwe veelbelovende app voor diabetes type 2 patiënten. Pharmeon onderzoekt de mogelijkheid om deze dienst beschikbaar te maken via het Uw Zorg online platform en faciliteert een MiGuide proeftuin voor geïnteresseerde huisartsen die dit kwartaal van start gaat.

MiGuide

MiGuide is een app voor patiënten met diabetes type 2, speciaal gericht op het bereiken en handhaven van een gezonde leefstijl. Met de app ontvangt de patiënt coaching op het gebied van voeding, beweging, glucose en ontspanning.  Wat MiGuide uniek maakt is dat de app gekoppeld is aan het Huisartsinformatiesysteem (HIS). Hierdoor kan MiGuide slimme adviezen geven, mede op basis van de gegevens uit het patiëntdossier. Alle adviezen binnen MiGuide zijn gebaseerd op wetenschappelijke literatuur en richtlijnen. Naast wetenschappelijke literatuur maakt de app ook gebruik van betrouwbare bronnen zoals bijvoorbeeld Thuisarts, Diabetes Interactief Educatie Programma, de informatie van de Diabetesvereniging Nederland en Nederlandse Diabetes Federatie. Omdat MiGuide gebruik maakt van de data uit het medische dossier, en de adviezen gebaseerd zijn op de richtlijnen van het NHG is MiGuide het logische digitale verlengstuk van uw praktijk. Door de gerichte adviezen aan de patiënt worden u en uw POH ontlast, terwijl u toch nauw voeling houdt met de conditie van de patiënt.

Doe mee aan de proeftuin

MiGuide zoekt huisartsen die willen deelnemen aan de proeftuin begin 2019. Het team van MiGuide begeleidt u tijdens het hele proces, van werving van patiënten, uitleg over de app aan alle betrokken partijen, het instellen van doelstellingen en invulwaarden tot een evaluatie van progressie van de doelstellingen. De proeftuin duurt 6 maanden en zal uitgebreid worden geëvalueerd. Na evaluatie is het streven MiGuide ook beschikbaar te maken via het Uw Zorg online platform.

Meer weten of meedoen aan de proeftuin?

Bezoek de stand van MiGuide tijdens de Uw Zorg online challenge op 23 januari 2019 voor een demo. Niet aanwezig? Download de brochure of ga naar miguide.nl.

Direct aanmelden kan via dit contactformulier.

MiGuide wordt ondersteund door TNO, ExpertDoc, PexLife, Zilveren Kruis, DiHAG, Je Leefstijl als Medicijn en Provincie Zuid-Holland.