Digitale toegankelijkheid voor iedereen

Stichting Accessibility publiceerde onlangs het Handboek Digitale toegankelijkheid. In de fysieke wereld is toegankelijkheid al heel normaal, denk aan blindegeleidelijnen of liften bij stations. Digitaal ontbreekt het er vaak nog aan. Uit onderzoek is gebleken dat PGO’s (persoonlijke gezondheidsomgeving) en patiëntenportalen vaak toegankelijkheidsproblemen hebben. Dat betekent dat een grote groep mensen met een beperking en ouderen worden uitgesloten. Terwijl juist zij vaak gebruik maken van de zorg.

Wij mochten met behulp van onze toegankelijkheidsexpert Mitchel van de Poll een bijdrage leveren aan dit handboek. Pharmeon toetst sinds 2018 alle software op accessibility als standaard onderdeel van het ontwikkelproces. Onze ambitie is om al onze oplossingen (PGO, portaal, app en websites) geheel toegankelijk te maken. Inmiddels zijn we al een heel eind op weg.

“Alles wat je nu niet doet, moet je straks wel doen en dan kost het veel meer tijd”  Mitchel van de Poll | Pharmeon

In het handboek deelt Mitchel zijn ervaringen en geeft tips hoe je dit in je organisatie kunt toepassen. Bekijk het handboek voor meer informatie en praktische tips.

Extra leestip: Hoe toetst Pharmeon producten en diensten aan de WCAG-richtlijnen?