Eerste regio’s live met Uw Zorg online app

hra-foto-1
De Uw Zorg online app van Pharmeon is nu ook beschikbaar in een speciale regionale versie. Afgelopen week lanceerden de Huisartsen Regio Apeldoorn de HRA|Uw Zorg online app als uitbreiding van hun bestaande digitale dienstverlening via het patiëntportaal. Met de app hebben patiënten altijd hun medicatieoverzicht op zak en regelen nog eenvoudiger mobiel hun zorg bij hun eigen zorgverlener.

Apeldoorn en Zeist aangesloten

De HRA versie van de Uw Zorg online app biedt de mogelijkheid om afspraken te maken, een vraag te stellen aan de arts of praktijkondersteuner. Verder kan herhaalmedicatie besteld worden vanuit het eigen medicatieprofiel. Voor regionale toepassingen komen specifieke modules beschikbaar, bijvoorbeeld ten behoeve van ketenzorg of zelfmanagement programma’s. Hiermee beschikt de regio over één ingang waarmee zorggebruikers al hun zorg eenvoudig online regelen bij hun eigen zorgverlener.

“De app en het patiëntportaal gekoppeld aan de praktijkwebsite van de arts voorzien in een grote behoefte” aldus Aty de Ruiter (Manager Huisartsenzorg Apeldoorn) en Martin Dieleman (huisarts en bestuurslid). Nu al maakt gemiddeld 15% van de patiënten in de regio Apeldoorn gebruik van de onlinediensten van hun huisarts via de website van de huisarts . Met de app als uitbreiding en de komende nieuwe mogelijkheden (zoals het doorgeven van lab uitslagen, beeldbellen) verwachten de Ruiter en Dieleman een snelle groei van het aantal gebruikers.

logoBovendien zijn de huisartsen in de regio nu goed op weg om te voldoen aan de wettelijke verplichting om per 2020 patiënten online dossier inzage te geven volgens de nieuwe Wet Cliëntenrecht Elektronische Gegevensverwerking in de Zorg

Naast Apeldoorn is ook de regio Zeist inmiddels aangesloten en later dit jaar sluiten meerdere regio’s aan. Landelijk is de Uw Zorg online app nu in gebruik bij 300 praktijken.

Over Uw Zorg online

Uw Zorg online is het patiëntportaal platform van Pharmeon voor veilige en efficiënte communicatie tussen zorggebruiker en zorgverlener. Het platform bestaat uit een beveiligde websiteomgeving en app inclusief koppeling met het informatiesysteem van de zorgpraktijk. Koppelingen zijn beschikbaar met de meeste huisarts- en apotheeksystemen en ondersteunen een naadloze verwerking van herhaalrecepten, econsult en afspraken direct in het systeem van de praktijk.

Inmiddels maken meer dan 1000 huisartsen en apotheken gebruik van het Uw Zorg online platform. Voor apotheken is recent de geheel vernieuwde Mijn medicijnen app gelanceerd.

uzo_logo-1
In 2018 is uitbreiding van het aantal zorgdisciplines en functies voorzien. Het platform is beschikbaar zowel onder Uw Zorg online label als eigen label voor praktijken, regio’s en ketens. De toepassing voldoet aan alle geldende veiligheidsnormen en ondersteunt meerdere vormen van authenticatie (inclusief DigiD). Als partner van het MedMij programma werkt Pharmeon mee aan de doorontwikkeling van het Uw Zorg online platform tot een Persoonlijke Gezondheids Omgeving (PGO) waarmee patiënten nog meer regie voeren over hun gezondheid.

Over Pharmeon

Pharmeon is -als ontwikkelaar van praktijkwebsites en patiëntportalen- al meer dan 15 jaar de online partner voor de eerstelijns zorg. Wij ondersteunen ruim 3500 zorgpraktijken met online oplossingen. Samen maken we zorg online bereikbaar.

Meer informatie

Wilt u als zelfstandig zorgverlener of in regioverband ook uw zorg beter bereikbaar maken? Raadpleeg voor een voorbeeld www.huisartsenregioapeldoorn.nl, www.uwzorgonline.nl of contact Pharmeon voor meer informatie.