Erik-Jan, vertel eens wat voor werk je doet bij Pharmeon?

“Ben zo’n 12 jaar geleden begonnen als afstudeerder en heb tijdens mijn afstudeerperiode de stand-alone eConsult module ontwikkeld. Gaaf is dat deze module nog steeds draait, maar dat we ook bezig zijn met de ‘volwassener’ versie op een ander platform.

Ik ben inmiddels Scrummaster en Developer bij team xPack (onze teams hebben allemaal een bijzondere naam, verwant aan het werk dat we doen). En wij hebben als team voornamelijk de focus op het koppelen met externe systemen en bouwen daarnaast ook nieuwe modules voor het online portaal en de app van ons platform Uw Zorg online”.

Hoe ben je bij Pharmeon terecht gekomen?

“Ik zocht een afstudeerplek. En dichtbij huis in Waddinxveen zit het bedrijf Convenient. Dit bedrijf maakt de software Intramed, wat een fysio-informatiesysteem is. Alleen had de directeur daar destijds geen plek voor mij en verwees me door naar een vriend; Gideon Kreytz, de eigenaar -bestuurder van Pharmeon.

Hoe ziet je dag eruit?

“Afhankelijk van de drukte op de weg kijk ik of ik thuis begin of dat ik direct naar kantoor in Amsterdam Zuidoost rijd. Eenmaal op kantoor, neem ik eerst een bakje koffie en start mijn PC op. Standaard om 11.00 uur doen we de daily met het team en de Product Owner. Dit doen we in het Engels zodat onze anderstalige collega’s het ook kunnen volgen. Vervolgens de rest van de dag werk ik aan user stories en taken waar we ons voor die sprint aan gecommitteerd hebben. En mochten collega’s vragen hebben, dan kunnen ze altijd bij mij terecht. Als mijn dag erop zit, rijd ik weer terug naar huis en m’n gezin!”

Kun je inhoudelijk iets vertellen over je werk?

“Ik maak modules. Hierbij kun je denken aan modules zoals een eConsult, receptservice, een web-agenda, meetwaarden en gebruikersbeheer. Hier horen ook de koppelingen bij met verschillende (externe) systemen”.

Wat maakt jouw werk zo leuk?

Leuke en goede collega’s om me heen is zeker wat het werk aangenaam maakt. Ik vergelijk het weleens met het volgende: Als je kijkt naar hoe vaak je met je collega’s bent op werkdagen, is dat gemiddeld vaker dan dat je met je beste vrienden je vrije tijd doorbrengt. Met andere woorden; het moet wel goed zijn om het zo lang met ze uit te houden 🙂

Daarnaast is het werk heel divers, veel verschillende projecten en uitdagingen. Als ik terugkijk naar de afgelopen jaren aan hoeveel verschillende projecten en producten ik heb gewerkt dan zijn dat er aardig wat. Grote en kleine opdrachten; de een voor huisartsen, de andere voor apothekers of tandartsen. Of bijvoorbeeld het verbeteren en efficiënter maken van een intern proces door middel van het inzetten van zelfgebouwde software.

Zou je Pharmeon aanraden in jouw netwerk?

Ja, zeker. Alleen sluit het werk niet altijd aan bij de mensen uit mijn netwerk waardoor het wel weer leuk is er uitgebreid over te kunnen praten. Daarbij is Pharmeon een organisatie waar aan de ene kant hard gewerkt wordt maar een bedrijf waar je zelf je tijd kunt indelen en er ruimte is voor ontspanning. We hebben zit-stabureaus en borrelen vrijdags aan het einde van de middag. Er staat altijd een schaakbord klaar en om je benen te strekken kun je een potje poolbiljarten, tafetennissen of darten met collega’s als je daar zin in hebt. Afwisseling genoeg dus!”

Heb je persoonlijke ambities binnen Pharmeon?

“Afgelopen jaren heb ik gemerkt dat ik niet alleen wil blijven programmeren, maar dat ik het ook erg interessant vind om samen met partners/klanten na te denken over mogelijke oplossingen. De plannen van Pharmeon samen met onze partner KPN om het product Uw Zorg online door te ontwikkelen, vind ik heel gaaf en wil ik graag bij helpen. Het koppelen met meerdere en verschillende disciplines zou ik daarin ook erg cool vinden!”

“De plannen van Pharmeon samen met onze partner KPN om het product Uw Zorg online door te ontwikkelen, vind ik heel gaaf en wil ik graag bij helpen”.