Extra online collega nodig? Medicinfo biedt oplossing!

Uw patiënten direct geholpen via chat

Uw Zorg online praktijken die online een extra collega willen inschakelen om hun bereikbaarheid te vergroten, kunnen voortaan gebruikmaken van Medicinfo. Zorggroep Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg startte deze week als eerste met deze nieuwe service. Via een live chat in de Uw Zorg online app kunnen patiënten 7 dagen per week online terecht bij het medisch team van Medicinfo voor hun zorgvragen. Op die manier worden patiënten sneller geholpen, daalt het aantal telefoontjes en onnodige bezoeken en wordt de werkdruk minder. Door middel van deze vorm van hybride zorg kunnen steeds meer huisartsen hun zorg toegankelijk houden en toekomstbestendig maken.

Hoe werkt het?

De service is volledig geïntegreerd in Uw Zorg online. Via een extra knop ‘live chat’ in het menu krijgt de patiënt direct toegang tot de service en het Medicinfoteam van verpleegkundigen en huisartsen. Dit staat klaar op werkdagen van 07:00 tot 23:00 uur en in het weekend en op feestdagen van 09:00 tot 21:00 uur.

De hulpvraag wordt getrieerd aan de hand van de NHG/NTS standaarden. Op basis daarvan ontvangt de patiënt een zelfzorgadvies of wordt er een beeldbelconsult ingepland met één van de online huisartsen. Als persoonlijk contact met de eigen huisarts of een fysiek onderzoek nodig is, wordt de patiënt naar de eigen huisarts doorverwezen. In de avonden en weekenden wordt bij spoed verwezen naar de huisartsenpost. Elk online consult wordt via een waarneembericht overgedragen aan de eigen huisarts, waardoor het dossier compleet blijft. De kosten zijn te declareren bij de verzekeraar.

De voordelen op een rij

  • Deskundig medisch team, gespecialiseerd in zorg op afstand.
  • Meer service en gemak voor uw patiënten.
  • Helpt onnodige praktijkbezoeken voorkomen, vermindert aantal telefoontjes en werkdruk.
  • Geschikt voor regio’s of praktijken met personeelstekort, ook toepasbaar in de huisartsenpost.
  • Volledig declarabel.

Nu een unieke aanbieding voor de eerste 10 aanmeldingen!

Voor de eerste 10 praktijken die zich aanmelden voor deze dienst hebben wij een speciaal aanbod. U betaalt voor elk gevoerd chatgesprek een extra gereduceerd tarief, terwijl u het reguliere tarief kunt declareren, ook in avonden en weekenden. Kortom, u kunt bijna risicoloos instappen en daarmee pionier worden op het gebied van hybride zorg.

Bent u geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over de nieuwe chatfunctie in Uw Zorg online? Neem dan contact op met nieuws@pharmeon.nl.

Meer informatie