Fotografietips voor uw website

Bron foto: Dok11 apotheek

Wist u dat goede foto’s cruciaal zijn voor de uitstraling van uw website? Met enkele afbeeldingen geeft u de praktijkwebsite een verzorgde en persoonlijke uitstraling. Daarnaast draagt goed beeldmateriaal bij aan betere vindbaarheid van uw website in zoekmachines. Een professionele fotograaf zorgt meestal voor het beste resultaat, maar met de moderne smartphone maakt u ook goede foto’s voor een website. We zien al vaak prachtige foto’s op praktijkwebsites voorbijkomen. Om u hierbij te ondersteunen, hebben wij 5 tips voor u op een rijtje gezet om de ideale foto’s voor uw website te maken.

1. Gebruik de mobiele camera optimaal
Begin met het schoonmaken van de lens. De meeste smartphone camera’s hebben allerlei extra opties. Denk aan een zwart/wit of een panorama foto van uw omgeving. Neem uw praktijk hier in mee.

2. Probeer verschillende plekken en hoeken
In en rond de praktijk zijn heel veel mogelijkheden om een goede foto te maken. Veelvoorkomende en geschikte plekken zijn de wachtkamer, een spreekkamer of behandelkamer en de buitenkant van het pand. Neem de foto vanuit verschillende hoeken. Probeer bij een foto van de wachtkamer ook eens de balie mee te nemen.

Tip. Als u mensen in de wachtkamer fotografeert, vraag te allen tijde om een schriftelijke toestemming.

Tip. Investeer in goede team- en portretfoto’s zodat patienten weten wie bij uw praktijk werkzaam zijn. Pharmeon maakt gebruik van professionele fotografen die u tegen een vergoeding kunt inzetten. Neem hiervoor contact op met onze helpdesk.

3. Speel met het tijdstip en de weersomstandigheden
De lichtinval en het weertype hebben veel invloed op de foto. Een zonnige dag of een dag met overwegend blauwe lucht is bij uitstek geschikt voor foto’s van de buitenkant van de praktijk. Ook de lichtinval binnen is dan vaak beter. Zet in een donkere ruimte zoveel mogelijk lichten aan. Maak ook eens een foto van (de omgeving van) uw praktijk bij zonsopgang of zonsondergang.

4. Maak foto’s die goed bij te snijden zijn
In de websitedesigns die Pharmeon u biedt, worden veel verschillende afmetingen voor foto’s gebruikt. Relatief brede, vierkante of hoge foto’s. Neem altijd wat meer van de omgeving mee dan u minimaal op de foto zou willen hebben. Overbodige delen van een foto kunnen altijd later nog worden weggesneden, maar kunnen ook vaak als opvulruimte worden gebruikt wanneer een widget of vlak van het design over de foto valt. Speel tot slot met het nemen van foto’s tussen dichtbij en wat verderaf.

5. Doen, doen, doen
Blijven zoeken naar de ideale foto is lastig en kan erg veel tijd kosten. Maak vooral veel foto’s met bovenstaande tips. Laat een collega het ook eens proberen. Met een verzameling foto’s in verschillende omstandigheden en met verschillende effecten zit er gegarandeerd een foto tussen die geschikt is voor uw website.

Extra praktische tips
Hoe wijzig ik de kopafbeelding van mijn website?
Hoe voeg ik een foto, Word-bestand of pdf toe aan een pagina?

Voorbeelden uit de praktijk

Bron foto: Dok11 apotheek

Bron foto: Doppen tandartsen

Bron foto: Doppen tandartsen

Bron foto: Dok11 apotheek