HKN Huisartsen lanceert regio-app Uw Zorg online

screenshot-app-store-hkn

 

Ook Huisartsenorganisatie Kop van Holland (HKN) maakt gebruik van de speciale regiovariant van de Uw Zorg online app. De huisartsencoöperatie, huisartsenpost en ketenzorg zijn verenigd in één organisatie. In totaal zijn 85 huisartsen (leden) met 44 praktijken aangesloten bij HKN.

Met deze online service is het mogelijk een afspraak te maken, een vraag te stellen en herhaalmedicatie aan te vragen. Ook bieden praktijken straks dossierinzage en een Persoonlijke Gezondheidsomgeving conform de OPEN- en MedMij standaarden. Hiermee biedt HKN één overzichtelijke regionale ingang voor de patiënt.

Susan Goudsblom, communicatieadviseur en projectleider bij HKN: “Wij hebben bewust gekozen voor een regionale app, zodat wij huisartsen één platform bieden dat bestaat uit een HKN-website, portaal en app. Alles in één look-and-feel. Dit zorgt voor herkenbaarheid onder patiënten. Vanuit HKN stimuleren we het gebruik van e-services onder praktijken én patiënten in onze regio. Het aanbieden van online mogelijkheden levert een positieve bijdrage aan de praktijkorganisatie. Bovendien spelen we hiermee in op de groeiende behoefte van patiënten om zorgzaken online te regelen.”

Susan vervolgt: “Wij raden het andere regio’s ook aan omdat je met een regio-app een sterk platform neer kunt zetten dat regionaal wordt uitgerold. De communicatie-inspanningen om de app te promoten kunnen centraal vanuit de organisatie worden ingezet. Het is echt een product voor de regio, onderscheidend en draagt bovendien bij aan het vergroten van je naamsbekendheid als overkoepelende organisatie in de regio”.

De regio app is op kleur, logo en naam te personaliseren. Ook geïnteresseerd in deze aanpak binnen uw zorggroep of samenwerkingsverband? Neem dan contact op met Pharmeon via customerservices@pharmeon.nl.