Implementatie handreiking Uw Zorg online

Wilt u onlinediensten aanbieden via Uw Zorg online? Dan dient u in bezit te zijn van een Pharmeon patiëntenomgeving.

Met Uw Zorg online maakt u uw praktijk online bereikbaar voor uw patiënt. Via een veilige verbinding biedt u zowel via uw praktijkwebsite als via de Uw Zorg online app uw patiënten direct inzage in hun dossier en de mogelijkheid veilig en efficiënt met u te communiceren. Receptaanvragen, eConsults en afspraken worden in uw HIS afgeleverd, zodat uw informatie altijd compleet is.

Om u te ontzorgen bij de implementatie van Uw Zorg online hebben wij vijf praktische stappen voor u op een rij gezet.

Stap 1. Voorbereiding in de praktijk

  1. Benoem minimaal één eHealth ambassadeur in uw praktijk. De eHealth ambassadeur helpt proactief om draagvlak te creëren, collega’s te inspireren en te ondersteunen.
  2. Laat de eHealth ambassadeur de (online) startershulp volgen.
  3. Presenteer aan collega’s hoe de patiëntenomgeving eruitziet, wat deze kan betekenen voor de patiënt en zorg dat alle collega’s een uitleg over Uw Zorg online krijgen.
  4. Richt de patiëntenomgeving in. U kunt in de beheeromgeving van Pharmeon onder andere notificaties in- en uitschakelen en teksten die bij de onlinediensten worden getoond aanpassen.
  5. Richt de onderdelen in het HIS in. Stel bijvoorbeeld de voorkeuren voor het gebruik van de webagenda in. Gebruik hiervoor de uitgebreide handleiding die u kunt vinden op beheer.pharmeon.nl/handleiding.
  6. Stel een veiligheidsprocedure op. Wij adviseren u om de identiteit van de patiënt in de praktijk zelf te verifiëren voordat u de koppeling tot stand brengt.
  7. Test de onlinediensten door een testaccount aan te maken en u als testpatiënt te registreren. Doe dit voor de patiëntenomgeving via web én app. Hoe dit moet, is te vinden in de handleiding.
  8. Zorg voor meerdere inlogaccounts in het beheergedeelte van de patiëntenomgeving. Aan elk account kunnen verschillende rechten worden toegekend. Op deze manier kan een nieuwe patiënt snel gekoppeld worden wanneer hij of zij naar de praktijk komt voor identificatie.