Instructie “Online publiceren materiaal- en techniekkosten”

Wanneer u in de tarievenlijst op een materiaal / techniekkosten link klikt of op het * achter betreffende codes dan gaat u op de website naar de pagina met Materiaal- en techniekkosten.

In de beheeromgeving van uw website kunt u deze kosten beheren. U kunt onderscheid maken in verschillende technieken of materialen en u kunt een minimale en maximale prijs ingeven per item. Deze vooraf beschikbare lijst bevat de meest voorkomende materialen en technieken en is samengesteld in afstemming met het KNMT. Onderstaand vindt u meer uitleg over hoe u de tarieven kunt beheren.

Een voorbeeld: kijk naar wat u dit jaar gedeclareerd heeft aan uw patiënten voor keramische kronen met opgebakken porselein. Kostten deze kronen bij u in de praktijk tussen de € 175 en € 275, gebruik dan dit laagste en hoogste bedrag voor uw prijslijst. Na het invoeren kunt u de prijzen opslaan en wordt dit getoond op uw website.

Tandtechniek kosten beheren op het website systeem van Pharmeon

(Let op, heeft u al een website op het nieuwe systeem (o.b.v. WordPress)? Scroll dan verder naar beneden voor de uitleg!)

 1. Login op uw website
 2. Kies voor Tarievenbeheer (wanneer u dit niet vindt in het eerste overzicht dan staat dit onder Kantoor > Tarievenbeheer in het linker menu).
  cms-uitleg
 3. Kies Tandtechniekkosten
 4. techniek

 5. Pharmeon heeft default tekst boven de tandtechniek kosten geplaatst, wanneer u uw eigen tekst wilt plaatsen kunt u dit doen bij ‘Tekst boven de lijst’. Het is ook mogelijk om tekst onder de lijst te plaatsen. Kies hiervoor ‘Tekst onderaan de lijst’.
 6. Vanuit de KNMT is een voorselectie gemaakt van meest gebruikte tandtechniek kosten. Deze vindt u onder Categorie- en kostenbeheer. Default staat alles aangevinkt, hier hoeft u alleen nog een prijs toe te voegen. Wanneer u bepaalde onderdelen niet gebruikt kunt u deze uitvinken.
 7. Wanneer u de lijst heeft ingevuld vink dan onderaan de website ‘Weergave lijst op website’ aan en druk op opslaan. De lijst wordt nu getoond op uw website. Deze pagina is enkel te bereiken via de tarievenlijst en de links die daar zijn opgenomen (het * achter de codes en links in de tekst).
 8. weergave

Vernieuwde Pharmeon websitesysteem (op basis van WordPress)

 1. Login op de beheeromgeving van uw website
 2. Ga naar ‘Tandtechniek kosten’, voor nu hebben we dit item in het hoofdmenu opgenomen. Zodat het extra opvalt. Eind januari zullen we dit menu item verplaatsen naar onder ‘Tandarts tarieven’.
  0
  implantaten
  0
 3. Vanuit de KNMT is een voorselectie gemaakt van meest gebruikte tandtechniek kosten. Deze vindt u onder Categorie- en kostenbeheer. Default staat uitgevinkt, hier hoeft u alleen nog een prijs toe te voegen. De onderdelen die u op uw website wilt plaatsen kunt u aanvinken en bijbehorende prijs bij invullen.
 4. U kunt optioneel een nieuw item toevoegen. Ook is het mogelijk om de volgorde zelf te bepalen door het onderdeel te klikken en verslepen naar de gewenste positie.
 5. Klik op ‘Wijzigingen opslaan’. De lijst wordt nu getoond op uw website. Deze pagina is enkel te bereiken via de tarievenlijst en de links die daar zijn opgenomen (het * achter de codes en links in de tekst).
 6. Teksten boven of onder de lijst kunt u zelf aanpassen in de pagina editor (let wel op dat u de [shortcode] laat staan, dit is de plaats waar de lijst op de pagina verschijnt.
  materiaal-en-techniekkosten

Pharmeon 20 december 2017