KIJKsluiter, digitale bijsluiter voor al uw patiënten

kijksluiter-op-tablet

Wist u dat u KIJKsluiter aan uw patiënten kunt aanbieden via Uw Zorg online?

KIJKsluiter is een bibliotheek met meer dan 10.000 animatievideo’s die de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van een geneesmiddel in laagdrempelige spreektaal uitlegt. Een KIJKsluiter-video is afgestemd op geslacht, leeftijd en de reden waarvoor het geneesmiddel wordt gebruikt. KIJKsluiter is beschikbaar in vier talen: Nederlands, Engels, Turks en Arabisch. Bovendien zijn er naast geneesmiddeleninformatie ook instructievideo’s beschikbaar. Maar liefst 93% van de gebruikers geeft aan de informatie over het medicijn helemaal te begrijpen na het kijken van een KIJKsluiter-video.

In Nederland wordt door bijna alle apotheken KIJKsluiter aangeboden die samen verantwoordelijk zijn voor het aanbieden van circa 1 miljoen KIJKsluiter-video’s per maand.

Dat KIJKsluiter goed ontvangen wordt door patiënten blijkt ook uit het de aanbevelingsscore van 8,6. En daarnaast vindt 74% van de patiënten KIJKsluiter een aanvulling op andere informatie die zij over hun medicijn hebben gekregen.

Door KIJKsluiter via de applicaties van Pharmeon aan te bieden, staat altijd de juiste KIJKsluiter voor de patiënt klaar, afgestemd op zijn taal, geslacht en leeftijd. Met één klik op de knop kan de patiënt kiezen in welke taal hij zijn KIJKsluiter wil bekijken. Zo is de informatie van KIJKsluiter snel en op maat beschikbaar. Bovendien voldoet de apotheek met deze integratie gemakkelijk aan de eisen van de zorgverzekeraars.

Een tevreden apotheker aan het woord: ‘’KIJKsluiter is een hartstikke mooi product en wordt ook goed ontvangen door onze patiënten. Wij bieden het graag en actief aan in onze apotheek.’’

Wilt u deze service ook aanbieden aan uw patiënten? Meldt u zich dan aan bij Stichting Kijksluiter en geef bij uw inschrijving aan dat u interesse heeft in de koppeling met Pharmeon. Heeft u al een Kijksluiter account, maar is deze nog niet geactiveerd? Neem dan contact met ons op. Wij zullen de koppeling tegen eenmalige vergoeding zo snel mogelijk voor u activeren.