Patiëntenreviews op uw website: een overzicht

Reviews spelen een steeds belangrijkere rol in de keuze van patiënten voor hun zorgverlener. Via tal van reviewsites, maar ook via Google kunnen patiënten online recensies achterlaten. Het actief verzamelen en professioneel publiceren van beoordelingen op uw website helpt u bij het managen van uw online reputatie en profileren van uw praktijk. Reviews zijn onderdeel van uw praktijkcertificering en dragen bij aan het voldoen aan de informatieplicht volgens de WKKGZ. Bovendien verhoogt u uw vindbaarheid in Google. Van diverse aanbieders bieden wij de mogelijkheid om reviews via een widget of banner te integreren in uw praktijkwebsite. Hieronder hebben we een aantal mogelijkheden voor u op een rij gezet:

 

ZorgkaartNederland
ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite in de zorg met vermelding van 120000 zorgorganisaties en 1 miljoen beoordelingen. Kosteloos kunt u een widget plaatsen die het cijfer van uw beoordeling laat zien. Klik hier voor een voorbeeld. U ontvangt verder een dashboard met kerncijfers, een e-mailalert als over u geschreven wordt en u brengt kosteloos uw diensten onder de aandacht. ZorgkaartNederland heeft ook betaalde pakketten vanaf €99,-/jaar met aanvullende promotie en analysemogelijkheden. Zie voor meer informatie https://www.zorgkaartnederland.nl/content/pakket-voor-praktijken.


Patiëntenreview

Patiëntenreview houdt 24/7 alle reviews over uw praktijk in de gaten van belangrijkste sites als Google, ZorgkaartNederland en Independer. Deze toont men op uw eigen reviewpagina door middel van een sterrensysteem. Het is een handig en gratis systeem om te volgen wat patiënten over u schrijven online. Via een widget kunt u uw resultaten ook publiceren op uw website of wachtkamerscherm. Een account op de gratis instapversie “Patiëntenreview light” kunt u activeren via https://patientenreview.nl/light/. Er zijn ook betaalde pakketten vanaf €37,50 per maand waarmee u mogelijkheden heeft om zelf enquêtes uit te zetten.


Patiëntenvertellen
Patiëntenvertellen is een reviewsysteem speciaal voor tandartsen waarmee u eenvoudig inzicht krijgt in de kwaliteitsbeleving van uw praktijk. Het systeem voldoet aan de KRT-certificering eisen voor tandartsen en maakt gebruik van de KNMT-vragenlijst. Via een koppeling met uw tandartsinformatiesysteem zet u de enquêtes eenvoudig per mail uit. Voor online publicatie heeft u keuze uit meerdere widgets die wij in overleg op uw website plaatsen. Klik hier voor een voorbeeld. Een jaarabonnement kost €470,- . Voor meer informatie kunt u terecht bij https://www.patientenvertellen.nl/.


Klantenvertellen
Klantenvertellen is een service van dezelfde organisatie als Patiëntenvertellen.nl (DTG) dat zowel binnen als buiten de zorg klanten heeft. Bent u aangesloten bij Klantenvertellen.nl dan hebben wij ook hiervoor een mogelijkheid van het plaatsen van een widget. Klik hier voor een voorbeeld. Voor meer informatie over de kosten verwijzen wij naar  https://www.klantenvertellen.nl/.


Independer
Independer is een vergelijkingssite voor de zorg en diverse andere disciplines. Via een banner van Independer kunnen we uw reviewcijfer zichtbaar maken. Het klantcijfer wordt elke avond ververst. Deze optie is gratis. Wel dient u tenminste 2 beoordelingen te hebben en een link te plaatsen naar een detailpagina, zodat meer patiënten hun beoordelingen achter kunnen laten. Klik hier voor een voorbeeld. Zie voor meer info: https://www.independer.nl/tandarts/info/klantcijfer-banner.aspx.


Qualiview
Qualiview biedt diverse tools om zorg prestaties inzichtelijk te maken voor meerdere zorgdisciplines. Werkt uw organisatie met Qualiview? Dan hebben wij ook hiervoor een mogelijkheid van het plaatsen van een widget. Voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten verwijzen wij naar https://www.qualiview.nl/.

Wilt u meer weten over de mogelijkheid om reviewsystemen te integreren op uw website of werkt u met een ander systeem?  Graag informeren wij u verder. Stuur een e-mail naar customerservices@pharmeon.nl of neem contact met ons op 020-6500100.