Samenwerking KPN en Pharmeon

07-pharmeon-kpn

Op de afbeelding: v.l.n.r. Kees Donkervoort – KPN Health, Gideon Kreytz – Pharmeon, André Blom – Pharmeon, Sjoerd Spanjer – KPN Ventures 
Bron foto: Eveline Renaud fotografie

 

PERSBERICHT

Amsterdam/Rotterdam – 6 juni 2019

KPN INVESTEERT IN ONLINE ZORGPLATFORM VAN PHARMEON

Groeikapitaal voor Uw Zorg online app

KPN en Pharmeon kondigen vandaag aan dat KPN Ventures groeikapitaal verstrekt aan online zorgbedrijf Pharmeon. Pharmeon krijgt zo extra slagkracht om in te spelen op de groeiende vraag naar online communicatie tussen zorgverleners en de consument. Naast de kapitaalsinvestering gaat Pharmeon ook nauwer samenwerken met KPN Health.

Enerzijds willen zorgconsumenten steeds meer online zelf kunnen regelen, zo blijkt ook uit onderzoek van het CBS. Daarnaast hebben zorgverleners de verplichting om voor 1 juli 2020 gegevens online toegankelijk te maken. Een snelle groei van het gebruik van digitale zorg valt dus te verwachten.

Gideon Kreytz, directeur Pharmeon: “Onze ambitie is om Uw Zorg online uit te bouwen tot hét platform voor online zorg. KPN is een sterke partij met een goed netwerk. Deze samenwerking helpt ons om goed in te kunnen spelen op de sterk toegenomen vraag naar en gewenste uitbreiding van onze service. Het verstevigt onze positie als onafhankelijke online partner voor nu ruim 4000 praktijken.”

“Wij zien het als onze taak om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de digitale transformatie van de zorg- en gezondheidssector,” zegt Kees Donkervoort, directeur van KPN Health. “Lagere kosten, verbeteren van de toegankelijkheid plus een hoge kwaliteit. Daarbij hebben we niet alleen aandacht voor de zorg en de zorgverleners, maar ook voor het gezond zijn en gezond blijven van alle Nederlanders. Samen met Pharmeon maken we digitale zorg voor steeds meer mensen toegankelijk. We zijn dan ook erg blij met de participatie in Pharmeon en verheugen ons op de samenwerking.”

Over Pharmeon

Pharmeon heeft als missie zorg beter bereikbaar te maken met innovatieve internettechnologie. Het door Pharmeon ontwikkelde Uw Zorg online platform is, met ruim 800.000 actieve zorgconsumenten, één van de grootste digitale platforms in de Nederlandse zorg. Ruim 1200 artsen, apotheken en regio’s zijn aangesloten. Zij bieden met Uw Zorg Online de mogelijkheid online een afspraak te maken, herhaalrecept te bestellen of een medische vraag te stellen.

Over KPN Ventures

KPN Ventures is de externe investeringstak van KPN. KPN Ventures richt zich op directe en indirecte (fund-in-fund) investeringen in innovatieve en snelgroeiende Europese technologiebedrijven in de segmenten: Internet of Things, Smart Home, Digital Healthcare, Cyber Security, OTT Services, Cloud Computing, Data/AI en Netwerktechnologie. KPN wil samenwerken en bedrijven ondersteunen in hun groei. KPN Ventures is gevestigd in Rotterdam. Zie voor meer informatie: kpnventures.com.

Over KPN Health

KPN Health is de zorgdivisie van KPN en op verschillende gebieden in de zorg actief, zoals: E-Zorg, aanbieder van veilig mailverkeer tussen zorgverleners onderling en diverse telemonitoringsdiensten, KPN Zorgmessenger, KPN-beeldbel faciliteiten, KPN Cloud en werkplekbeheer voor de zorgsector. De investering in Pharmeon past in de strategie van KPN Ventures om bij te dragen aan digitale initiatieven op het gebied van zorg en is in lijn met de overtuiging van KPN, dat innovatieve ICT de zorg aanzienlijk kan verbeteren en de zelfredzaamheid van mensen kan vergroten, ook bij ziekte en ouderdom.

——————————————————- Einde persbericht —————————————————-

 

Voor de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie:

Pharmeon: André Blom, Business Development, 06-54738517 of via a.blom@pharmeon.nl

https://pharmeon.nl/

KPN: Stijn Wesselink, KPN Mediarelaties, 070-4466300 — stijn.wesselink@kpn.com

https://www.kpn.com | https://kpnventures.com