SkinVision huidcheck nu beschikbaar via Uw Zorg online

SkinVisio, UZo, app

SkinVision, een innovatieve app om huidkanker op te sporen, is nu beschikbaar voor de ruim 1 miljoen gebruikers van het Uw Zorg online platform. Aangesloten huisartsen kunnen de SkinVision huidcheck aanbieden aan de eigen patiënten. Met SkinVision checken patiënten eenvoudig zelf verdachte huidvlekken met de camera van hun smartphone en ontvangen binnen 30 seconden een risico-indicatie. De patiënt krijgt -als het nodig is – het advies om de huisarts te bezoeken of om het plekje goed in de gaten te houden. Via het Uw Zorg online platform maakt de patiënt indien nodig direct een afspraak of stelt een vraag aan de praktijk.

“Door de samenwerking met Uw Zorg online bereiken we patiënten via het vertrouwde kanaal van de eigen huisarts. Naast de app kunnen praktijken de SkinVision technologie zelf toepassen voor een first of second opinion”.

Waardevolle toevoeging

Koploper in digitale huisartsenzorg Het Huisartsenteam werkt al een jaar met SkinVision en ziet de service als een waardevolle toevoeging van het online dienstenpakket. Huidvlekken vormen één van de meest voorkomende redenen voor een bezoek aan de huisarts, waarvan 70-90% een vals alarm betreft. De app voorkomt onnodige bezoeken en geeft artsen meer tijd voor patiënten die wel zorg nodig hebben. In de huidige coronacrisis is de behoefte aan tools als SkinVision die voorzien in veilige en betrouwbare zorg op afstand alleen maar verder toegenomen.

Zorgverzekeraars CZ, Nationale Nederlanden en OHRA vergoeden het gebruik van SkinVision volledig voor hun patiënten. Met andere verzekeraars is SkinVision in gesprek.

Ter gelegenheid van de introductie organiseren Pharmeon en SkinVision 25 mei een webinar voor zorggroepen en huisartsen. U kunt zich hier aanmelden. Wilt u SkinVision direct activeren voor uw patiënten: pharmeon.nl/skinvision.

Over SkinVision

SkinVision biedt een wereldwijde service die mensen ondersteunt bij het checken van de huid op het (vroegtijdig) herkennen van onregelmatigheden die voorkomen bij verschillende vormen van huidkanker (melanomen, plaveiselcarcinomen, basaalcelcarcinomen en actinische keratose) met de smartphone.

In de meest recente studie, gepubliceerd in het Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology (JEADV), hebben onderzoekers vastgesteld dat de SkinVision app een sensitivity van 95% en een specificity van 78% heeft. De service is een klasse 1 medisch instrument met een CE markering.

SkinVision is gestart in 2012 en kent inmiddels ruim 1,2 miljoen gebruikers wereldwijd. In de afgelopen jaren zijn er 35.000 gevallen van melanomen en andere vormen van huidkanker gevonden in de database van meer dan 3,5 miljoen foto’s die de gebruikers hebben gedeeld. De dienst is wereldwijd beschikbaar voor iOS en Android, met uitzondering van een aantal landen zoals de Verenigde Staten en Canada.

Voor meer informatie: skinvision.com/nl

“Patiënten van Het Huisartsenteam reageren enthousiast. We stellen het Uw Zorg online platform graag beschikbaar voor aanvullende services waarmee we koppelen. Het maakt het voor aangesloten praktijken eenvoudig dit soort online tools in te zetten”.

Over Uw Zorg online 

Uw Zorg online is het platform van Pharmeon voor veilige en efficiënte communicatie tussen zorggebruiker en zorgverlener. Het bestaat uit een beveiligde website en app inclusief koppeling met het informatiesysteem van de zorgpraktijk. Met vrijwel alle huisarts- en apotheeksystemen is de gegevensuitwisseling gerealiseerd. Ruim 30% van de Nederlandse huisartspraktijken maakt gebruik van Uw Zorg online. Receptenaanvragen, herhaalverzoeken, eConsults, afspraken, het staat direct in het systeem van de praktijk. Uw Zorg online is als PGO gecertificeerd volgens de MedMij standaarden en daarmee een volwaardige Persoonlijke Gezondheidsomgeving. Het is beschikbaar zowel onder het Uw Zorg online label als onder een eigen label voor praktijken, regio’s en ketens.

Voor meer informatie: uwzorgonline.nl

Meer informatie