Terugblik Uw Zorg online PGO-spreekuur 6 juli

Op 6 juli hield Pharmeon een speciaal online PGO-spreekuur voor OPEN-regio’s. In deze sessie praatte directeur Gideon Kreytz vertegenwoordigers van regionale samenwerkingsverbanden bij over de ontwikkeling en roadmap van Uw Zorg online als PGO.

Dit bespraken wij

Deze interactieve sessie leverde veel nuttige input voor regio’s en Pharmeon. De belangrijkste conclusies op een rijtje:

  • Praktijken kunnen Uw Zorg online zowel als portaal en als MedMij PGO inzetten. In deze demo legt Gideon uit hoe dit in zijn werk gaat. Bekijk hier de demo.
  • Het Uw Zorg online portaal ondersteunt praktijken vooral bij hun zorglogistiek, het PGO geeft patiënten inzage in hun data. Beiden blijven naast elkaar bestaan.
  • Pharmeon neemt deel aan de aankomende MedMij ‘zandbak’- en praktijktesten. Hierdoor zijn we op PGO.nl te vinden als de regionale MedMij campagnes starten.
  • Regio’s kunnen met Pharmeon meedelen in MedMij-PGO-subsidie opbrengsten. We gaan hierover graag in gesprek.
    Regio’s kunnen op verzoek services en PGO’s van derden, bijvoorbeeld koppelingen met ziekenhuizen, laten integreren in Uw Zorg online. We zien jullie wensen graag tegemoet en kunnen daarbij de vraag van meerdere regio’s bundelen.
  • DigiD komt ook beschikbaar voor portalen. Praktijken gaan tijdig gefaseerd over, voordat het gebruik verplicht is eind volgend jaar.
  • Er is bleek behoefte bij regio’s om, naast DigiD en MedMij, ook andere relevante ontwikkelingen zoals online toestemmingsvoorziening (Mitz), in de ontwikkelagenda van Pharmeon op te nemen. We gaan hierover in gesprek met regio’s en HIS’en.

De aanwezigen kwamen tot de conclusie dat het een nuttige bijeenkomst was en goed om frequent te herhalen.

Vervolg

Het volgende PGO-spreekuur voor OPEN regio’s is gepland op dinsdag 12 oktober van 1200-1300 uur. U kunt zich via onderstaand knop aanmelden.

Heeft u in de tussentijd vragen of wensen voor uw regio? Neem dan contact met onze regiomanager: David Samoocha