Testpraktijken gezocht voor app slaapbruxisme

bruxlabPharmeon start een pilot met Bruxlab, het bedrijf van tandarts Michiel Allessie dat zich richt op de diagnostiek van slaapbruxisme en snurken. We zijn op zoek naar tandartspraktijken die de tandenknars en snurk-app van Bruxlab willen testen.

Met deze app kunnen patiënten bij wie u slaapbruxisme vermoedt, gedurende meerdere nachten tijdens hun slaap geluidsopnamen maken via hun smartphone. Slaapbruxisme hoeft namelijk niet elke nacht voor te komen. Een speciaal algoritme herkent de geluiden. De app stuurt die geluiden automatisch naar een beveiligde server. U kunt daarna via deze server de geluiden scoren op correctheid en ernst.

Betere diagnose en behandeling

U bent door deze toepassing in staat de fysieke kenmerken van slaapbruxers of snurkers te beoordelen en tot een betere diagnose te komen. Ook kunt u na het inzetten van therapie monitoren of het tandenknarsen of snurken daadwerkelijk is verminderd.

Als deze pilot succesvol is, zal Pharmeon deze toepassing van Bruxlab via haar platform gaan aanbieden voor tandartspraktijken.

Deelname

De deelname is geheel kosteloos. Wel wordt er van u verwacht dat u binnen 3-4 maanden ongeveer 3 patiënten kan includeren met een verdenking van slaapbruxisme of snurken/apneu. De testperiode zal rond oktober 2015 aanvangen.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.bruxlab.com
Meedoen? Meldt u zich dan nu aan via www.bruxlab.nl/testpractice
Contact: info@bruxlab.com