Toegankelijkheid Pharmeon sites voor blinden en doven

Gisteren meldde het NOS journaal dat de toegankelijkheid van zorgsites te wensen overlaat.

Deels voldoen wij aan de toegankelijkheidscriteria conform de WCAG-normen. Zo maken wij zo veel mogelijk gebruik van gecodeerde en gestructureerde teksten t.b.v. voorleessoftware herkenning. Verder zijn websites en portalen volledig responsive en dus mobiel inzoombaar.

Wij werken aan volgende zaken om de toegankelijkheid van onze oplossingen verder te optimaliseren:

  1. Codering/structurering van formulieren, tabellen en pdf zodanig dat deze met een screenreader (voorleessoftware) te lezen zijn
  2. Navigatie aspecten, zoals zonder muis door formulieren kunnen en logisch aangeven wat er evt. niet goed is ingevuld
  3. Visuele aspecten van de content zoals het ontbreken voldoende contrast in gebruikte kleuren, niet kunnen inzoomen op mobiele apparaten, benadrukking hyperlinks, etc.

Bij de functies en informatie van derden in ons aanbod gaan we de toegankelijkheid voor visueel gehandicapten aangeven. Voor de teksten en foto’s die u zelf op uw website plaatst zijn richtlijnen voorhanden, die we graag met onze gebruikers delen.
Ook op andere vlakken maken we ons sterk om zorginformatie voor mensen met andere beperkingen laagdrempelig toegankelijk te maken. Zo maken we morgen de samenwerking met Kijksluiter bekend. Wij voorzien daarmee als een van de eerste aanbieders onze websites, portalen en apps van visuele geneesmiddelbijsluiters gericht op laaggeletterde zorggebruikers en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden, gekoppeld aan onze services.
Tijdens de Uw Zorg online challenge, woensdag 24 januari, die we bij ons in het gebouw samen met onze partners organiseren, besteden we onder meer aandacht aan dit onderwerp.

Voor vragen of aanvullende informatie, neem contact met ons via customerservices@pharmeon.nl of tel: 020 6500100.