Persbericht: Uitreiking Uw Zorg online award 2018

Uw Zorg online challenge

Op 24 januari tijdens de landelijke eHealthweek reikt Erik Gerritsen Secretaris-Generaal van VWS de Uw  Zorg online award uit aan de huisarts en apotheek die het afgelopen jaar zich het succesvolst inspanden voor online zorg. Het is een aanmoedigingsprijs om patiënten online zorg te bieden zoals het boeken van een afspraak, stellen van zorgvragen of inzage geven in het medicatiedossier. Hierdoor kunnen zowel praktijk als patiënt zorg gemakkelijk regelen. Dit komt de efficiëntie en kwaliteit van zorg ten goede.

De awards zijn een initiatief van leveranciers die gezamenlijk online diensten verzorgen voor ruim 1000 apotheken en huisartsen en daarmee tot de eHealth-marktleiders van Nederland behoren. De diensten bestaan uit een beveiligd webportaal en bijbehorende app. Van de aangesloten praktijken zijn er, op basis van het hoogst aantal en snelst groeiende aantal online gebruikers, 30 genomineerd voor de award.

Gideon Kreytz, directeur van mede-initiatiefnemer Pharmeon: “We waren een van de eerste aanbieders van online zorg in Nederland 15 jaar geleden en zien de laatste jaren het gebruik van onze diensten echt toenemen. Afgelopen jaar steeg het met 35% naar 500.000 gebruikers. Gemiddeld per praktijk nu 15% van de patiënten met uitschieters naar soms 60%!  We zien dat de stijging mede komt doordat artsen de diensten promoten in combinatie met de komst van meer gebruiksvriendelijke apps en diensten. Hierdoor is het voor de patiënt aantrekkelijk om met zijn of haar zorgverlener online te communiceren”.

 Over Uw zorg online challenge

Om het gebruik van eHealth te stimuleren organiseren Pharmeon, Promedico en MicroHIS X op 24 januari de ‘Uw Zorg online challenge’.  Een inspiratie-evenement in het Amsterdam Health Technology Center waarbij zorgverleners en online zorgexperts ervaringen en best practices met elkaar delen om samen zorg online bereikbaar te maken. De award uitreiking vormt de feestelijke afsluiting van de challenge tijdens de landelijke ehealthweek. De 30 genomineerde huisartsen en apotheken zijn verspreid over het land en via deze link te vinden.

Over eHealthweek

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en ECP | Platform voor de Informatie Samenleving organiseren van 20 t/m 26 januari 2018 de e-healthweek. Samen met partners willen zij zoveel mogelijk Nederlanders met eHealth in contact brengen.

Meer informatie

Initiatiefnemers: Pharmeon, Promedico, MicroHis X

Uw Zorg online challenge: https://pharmeon.nl/uw-zorg-online-challenge/

Genomineerden awards: https://pharmeon.nl/genomineerden-uw-zorg-online-award-2018/

Over de apps: uwzorgonline.nl & www.mijnmedicijnenapp.nl/