23 januari 2019 – Uw Zorg online Challenge 2019

Inspiratie-evenement om samen uw zorg online beter bereikbaar te maken!

Op 23 januari 2019 vindt opnieuw de Uw Zorg online challenge plaats tijdens de landelijk eHealthweek 2019. Als online partner voor de eerstelijns zorg organiseren wij dit inspiratie-evenement om samen met u en uw collega’s ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Samen maken we uw zorg online bereikbaar.

Uitdagingen

eHealth biedt kansen voor efficiënte, persoonsgerichte zorg. Maar, hoe implementeert u online zorg effectief in uw praktijk? Hoe regelt u online dossierinzage en maakt u uw diensten toegankelijk  voor zorggebruikers met beperkte gezondheidsvaardigheden? Deze uitdagingen staan centraal in de Uw Zorg online challenge!  Daarnaast is er ook aandacht voor de ‘PGO’ ontwikkeling in het kader van Medmij.

Programma

16:00u – 18:00u

Plenair deel

Welkom

Introductie programma en sprekers – Gideon Kreytz, Pharmeon

eHealth- landelijke stand van zaken

  • eHealth monitor 2018 – Myrah Wouters, Nictiz
  • Uw Zorg online monitor 2018 – André Blom, Pharmeon

Online zorg in de praktijk

  • Regio als aanjager van online zorg – Herko Wegter en Aty de Ruiter, Zorg4Zeist
  • Hoe maak ik eHealth tot een succes in mijn praktijk? – Huub van den Hombergh, Huisartsenpraktijk Sarphatipark
  • Naar eHealth voor iedereen! – Robbert van Bokhoven, Pharos

Online dossierinzage verplicht in 2020. Hoe gaan we dat regelen?

  • Update programma OPEN (LHV, Ineen en NHG) – Bart Brandenburg, OPEN

18:30u – 19:30u

Parallel workshops

Eén digitale strategie in mijn regio? Hoe pak ik dat aan? – Quintus Bosman (Senior adviseur, Nictiz)

Recent publiceerde Nictiz het rapport ‘Toekomst digitalisering eerstelijnszorg’ met een oproep om snel tot duidelijke ICT keuzes te komen met een belangrijke rol voor de regio. Vanuit deze constatering zijn ook vanuit diverse branchevereningen ICT visie trajecten en versnellingsprogramma’s als OPEN opgestart en regio-initiatieven in kaart gebracht. De auteurs van het rapport delen in deze sessie praktische handvatten hoe een digitaliseringstraject in uw regio of samenwerkingsverband vorm te geven.


Hoe implementeer ik effectief online zorg in mijn praktijk? – Jasper Schellingerhout (Huisarts, Huisartsenteam de Keen) en Tom Meintser (Productowner Pharmeon)

Een workshop met praktische tips voor het werken met het Uw Zorg online patiëntportaal of app. Hoe implementeer ik effectief online diensten in mijn praktijk? Maak kennis met nieuwe diensten als beeldbellen, triage, artsenbericht en thuismetingen en vragenlijsten om consulten voor te bereiden. Bestemd voor zowel huisartsen en apotheken die willen starten met online zorg of juist hun kennis willen verdiepen.


Online zorg en beperkte gezondheidsvaardigheden. Hoe ga ik daar mee om in mijn praktijk? – Thea Duijnhoven MSc. (Senior projectleider/adviseur eHealth4All Pharos en een taalambassadeur van Stichting ABC)

“ehealth komt niet van de grond in mijn praktijk door de vele patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden?” Een veel gehoord probleem van zorgverleners. In deze workshop krijgt u aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden inzicht in hoe u eHealth juist bij deze doelgroep goed kunt inzetten.


Drempelvrije zorg online. Samen regelen we dat! – Rogier Mollenberg, Mitchel van de Poll, UX designers Pharmeon

Recent onderzoek toont aan dat veel websites onvoldoende toegankelijk zijn voor de ruim 2 miljoen Nederlanders met een visuele en andere beperkingen. Digitale zorginformatie dient (via o.a. website, patiëntportaal en app) drempelvrij te zijn. Van de toegankelijkheidsexperts van Pharmeon krijgt u een update over de WCAG richtlijnen inclusief een quickscan van uw eigen website en tips en trucs om uw eigen content drempelvrij te redigeren.

19:30u – 20:30u

Feestelijke afsluiting

Tijdens de borrel en buffet uitreiking Uw Zorg online award aan meest online zorgpraktijk en regio van Nederland door het ministerie van VWS.

Partners

De challenge is mede mogelijk door Pharmeon en volgende partners in het Uw Zorg online platform: Promedico, MGP, DXC Technology,  OmniHis, Zorgscherm, FaceTalk, Moet ik naar de dokter, ExpertDoc en MiGuide. Tijdens het event zijn er live demosessies van diverse eHealthtoepassingen waarvoor u zich via het inschrijfformulier kunt opgeven.

Award

De afsluiting van het evenement vormt de uitreiking van de jaarlijkse Uw Zorg online award door VWS voor de zorgpraktijk en regio die het afgelopen jaar de meeste gebruikers van online diensten hadden of de snelste groei realiseerden. Wilt u als praktijk of als regionaal samenwerkingsverband deelnemen aan deze award? Bekijk hier de voorwaarden of meld u aan.

Waar en wanneer

De Uw Zorg online challenge vindt plaats op woensdag 23 januari 2019 van 16:00u-20:00u in het Amsterdam Health Technology Center (tegenover het AMC). Zie adres en route. Het evenement is goed bereikbaar met OV. Komt u met de auto? Vermeld dit tijdens uw aanmelding. Er zijn een beperkt aantal parkeerplekken beschikbaar.

Voor wie?

De challenge is voor eerstelijns zorgverleners, ICT beleidsmedewerkers en bestuurders uit regionale samenwerkingsverbanden in de zorg die hun kennis willen delen en verdiepen op gebied van online zorg implementatie.

Accreditatie

Accreditatie is toegekend voor huisartsen voor 3 punten (ABC1) en voor praktijkondersteuners voor 3 punten (NVvPO).

Kosten

Deelname is kosteloos door bijdragen van Pharmeon en partners en het Amsterdam Health Technology Center.

Over Uw Zorg online

Uw Zorg online is hét digitale platform voor veilige en efficiënte communicatie tussen zorggebruiker en zorgverlener. In gebruik bij 700.000 patiënten en 1100 huisartsen, apotheken en diverse regionale samenwerkingsverbanden, als app, praktijkportaal en regio-app. Integratie is beschikbaar met diverse eerstelijns- en ketenzorgsystemen voor naadloze en veilige verwerking direct in het systeem van de praktijk. Uw Zorg online is in een kwalificatietraject om voor 2020 te voldoen aan de MedMij eisen voor PGO’s en het programma OPEN. Voor meer informatie: www.uwzorgonline.nl.

Graag zien wij u tegemoet op 23 januari.