29 januari 2020 – Pharmeon 20 jaar & Uw Zorg online Challenge

29 januari organiseren we de Uw Zorg online Challenge 2020, ons jaarlijks inspiratie- en netwerkevenement tijdens de eHealthweek. En, Pharmeon bestaat dan precies 20 jaar! Reden voor een extra feestelijke editie.

Uit recente rapporten van Nictiz/Nivel , CZ en Pharmeon blijkt een groot draagvlak voor digitale zorg onder zorgverleners en zorggebruikers. Het gebruik stijgt, mede doordat u eHealth steeds meer onderdeel maakt van uw zorg.

Tijdens de Challenge delen zorgverleners, zorggebruikers en eHealthexperts best practices en ervaringen om samen zorg online op te schalen. Centraal dit jaar staan de thema’s online dossierinzage (OPEN) en de opkomst van Persoonlijke Gezondheidsomgevingen (PGO’s).

We reiken de Uw Zorg online award 2020 uit aan de zorgpraktijk en regio met de meest actieve online patiënten.

Programma

15:00u – 17:00u

Plenair deel

Welkom

Jan Jacobs, dagvoorzitter & Gideon Kreytz, directeur Pharmeon

eHealth- landelijke stand van zaken

  • Uw Zorg online monitor 2019 – eHealth in cijfers – André Blom, business developer Pharmeon
  • Rol verzekeraar bij opschaling van online zorg – Menno Jansen, strategisch programmamanager zorginnovatie CZ

Online dossierinzage in de praktijk

  • Update OPEN programma – Bart Brandenburg, programmamanager OPEN
  • Ervaringen met dossierinzage in de huisartsenpraktijk – Henk Schers, huisarts, Lent
  • Rechten en plichten online dossierinzage – Annemarie Smilde, specialist gezondheidsrecht VVAA

Digitalisering van de zorg – next steps

  • Gideon Kreytz, directeur Pharmeon & Wieger Vos , manager strategie KPN Health

Paneldiscussie

17:15u – 18:00u

Workshops

Hoe maak ik van eHealth een succes in mijn praktijk? – Jasper Schellingerhout, Het Huisartsenteam de Keen & Koen Kasper CZ
Voor: Huisartsen en andere zorgprofessionals, beleidsmakers

Het Huisartsenteam de Keen behoort tot de digitale koplopers in de Nederlandse zorg. Door actief te sturen op het gebruik van eHealth regelen inmiddels bijna 50% van de patiënten afspraken en herhaalrecepten zelf online en daalt de belasting aan de telefoon in de praktijk. Deelnemers aan de workshop krijgen een praktische blauwdruk hoe dit in de eigen praktijk te realiseren.


Innovatie met Thuisarts.nl: denkt u mee? – Freke Zuure & Ton Drenthen – NHG
Voor: Huisartsen en andere zorgprofessionals, beleidsmakers

Thuisarts.nl vernieuwt continu. Maar welke ideeën heeft u nog voor de toekomst? Laat u informeren over de laatste ontwikkelingen en deel uw suggesties! Zo blijft Thuisarts.nl de nummer 1 gezondheidswebsite.


Rechten en plichten online dossierinzage – Annemarie Smilde, specialist gezondheidsrecht VVAA
Voor: Huisartsen en andere zorgprofessionals, beleidsmakers

Online inzage heeft als positief effect beter geïnformeerde en meer betrokken patiënten. Maar wat doet u als u online inzage risicovol acht voor de patiënt? En wat zijn uw rechten en plichten als een patiënt u vraagt om deze aan te passen of zelfs te verwijderen? Deze interactieve workshop behandelt aan de hand van casuïstiek dilemma’s, waar u mee te maken kan krijgen bij online inzage.


Uw Zorg online als PGO, wat kan ik er mee? – Pharmeon
Voor: Huisartsen, apothekers, tandartsen, paramedici

Uw Zorg online komt beschikbaar voor meerdere zorgdisciplines met een MedMij-PGO-stempel. Hoe zet u dit platform in uw dagelijkse praktijk in en hoe werkt u daarin als huisarts, apotheker, tandarts of paramedicus samen? In deze workshop gaat u samen met collega’s met use cases actief aan de slag met deze vraag.


OPEN- Regiotafel – Pharmeon & partners
Voor: Zorggroepen, regio-organisaties, OPEN-projectleiders, huisartsen

Speciaal voor regio’s die deelnemen aan het OPEN-programma is er een regiotafel. Hierin praat Pharmeon en partners u bij over de toepassing van Uw Zorg online voor de diverse modules uit het OPEN-programma en delen regio’s ervaringen over de implementatie.

18:00u – 22:00u

Feestelijke afsluiting Challenge met receptie

Pharmeon bestaat deze maand precies 20 jaar!  Om dat te vieren sluiten we deze editie van de Challenge af met een feestelijke receptie met borrel en buffet. Na de opening door Victor Everhardt, Wethouder Economische Zaken Amsterdam vindt de uitreiking van de Uw Zorg online awards plaats door Ronnie van Diemen, Inspecteur-Generaal Gezondheidszorg & Jeugd. Daarna brengt arts en illusionist Victor Mids, bekend van MindF*ck, de wereld van zorg en magie bij elkaar met een speciaal optreden. We sluiten de avond af met een muzikale surprise.

Voor wie?

De Challenge is voor klanten en relaties van Pharmeon en haar business partners: zorgverleners, ICT beleidsmedewerkers, projectleiders, bestuurders en regionale samenwerkingsverbanden uit de zorg die hun kennis willen delen en verdiepen op gebied van online zorg implementatie. Bekijk voor een indruk hier het verslag van de laatste editie uit 2019.

Award

De Uw Zorg online award gaat naar de zorgpraktijk en regio die het afgelopen jaar de meeste online gebruikers hadden of de snelste groei realiseerden. Wilt u als praktijk of als regionaal samenwerkingsverband deelnemen aan deze award? Bekijk de voorwaarden of meld u aan.

Partners

Pharmeon organiseert de Challenge in samenwerking met partners Promedico, DXC Technology, OmniHis, Zorgscherm, Moet ik naar de dokter, MiGuide, ExpertDoc en KPN Health. Tijdens het event zijn er live demosessies van diverse eHealthtoepassingen.

Waar en wanneer

De Uw Zorg online Challenge vindt plaats op woensdag 29 januari 2020 van 15:00u-22:00u in het Amsterdam Health Technology Center (tegenover het AMC). Zie adres en route. Het evenement is goed bereikbaar met OV. Komt u met de auto? Vermeld dit tijdens uw aanmelding. Er zijn een beperkt aantal parkeerplekken beschikbaar.