Uw Zorg online challenge – 24 januari 2018

Inspiratie-evenement om samen uw zorg online beter bereikbaar te maken!

15 december 2017/

Uw Zorg online Challenge - eHealthweek 2018

eHealth staat weer volop in de aandacht tijdens de landelijke eHealthweek 20 t/m 26 januari. Maar ondanks dat het positief bijdraagt aan de bereikbaarheid van zorg blijft het gebruik ervan nog beperkt volgens de jaarlijkse eHealth-monitor van Nictiz en het Nivel.

Zorggebruikers willen graag online diensten van hun arts of apotheek, maar weten hun weg daar naartoe niet altijd goed te vinden. Zorgaanbieders zitten met vragen: Hoe breng ik mijn diensten onder de aandacht? Hoe spreek ik mijn patiënten online aan? Hou ik nog wel controle over mijn praktijk als ik mijn agenda online open zet?

Om daar een antwoord op te geven ontwikkelde Pharmeon samen met gebruikers en partners het initiatief voor de Uw Zorg online challenge. Een evenement in Amsterdam waar collega’s en experts best practices en ervaringen delen en elkaar inspireren bij het online brengen van zorg. Er zijn workshops voor huisartsen, apotheken en regio’s die willen starten met eHealth of hun kennis willen verdiepen.

Wat ons betreft is de challenge geslaagd als u met opgedane praktische handvatten, geïnspireerd aan de slag gaat en de eHealth-monitor volgend jaar een flinke stijging laat zien!

Uw Zorg online award

Tijdens de eHealthweek zetten we online actieve gebruikers graag extra in het zonnetje met de Uw Zorg online award. Deze award gaat naar de zorgpraktijk die afgelopen jaar de meeste gebruikers van online diensten had of de snelste groei realiseerde en wordt 24 januari uitgereikt door Erik Gerritsen  Secretaris Generaal Ministerie van VWS. Wilt u meedingen naar de award? Meld u hier aan.

Voor wie

Het evenement is bestemd voor huisartsen, apotheken en regionale samenwerkingsverbanden die aan de slag willen met online zorg of hun kennis willen verdiepen. De implementatieworkshops zijn gericht op gebruikers die apps en portalen vanuit hun praktijk (willen) aanbieden gekoppeld aan hun informatiesysteem, zoals het Uw Zorg online patiëntportaal en app voor huisartsen of de Mijn Medicijnen app voor apotheken.

Programma 24 januari 2018

 • 15.30u-16.00u inloop
 • 16.00u -18.00u welkom & plenaire presentaties
 • 18.00u-19.00u verdiepingsessies ( implementatieworkshops, regio sessie, onderzoekssessies)
 • 19.00u-20.00u uitreiking Uw Zorg online award door Erik Gerritsen, Secretaris Generaal Ministerie VWS, borrel & walking dinner

Sprekers zijn o.a. :

 • Myrah Wouters, programmamanager Nictiz, eHealthmonitor: landelijke stand van zaken
 • Jan Frans Mutsaerts en Jasper Schellingerhout, huisartsenpraktijk de Keen, best practice effectief sturen op eHealth
 • Edwin Stuart, projectleider Nictiz, do’s en don’ts econsult in de praktijk
 • Herko Wegter, adviseur ICT Kliniek, succes van regionale eerstelijns zorgapps, hoe verleid ik de patiënt vanuit mijn eigen digitale kanaal?
 • Monique van der Heijden, consultant Stichting Accessibility, naar een drempelvrije online zorg!
 • Afke de Jong, directeur Kijksluiter, hoe maak je laagdrempelige informatie, laagdrempelig beschikbaar?
 • Egbert van Gelder, manager innovatie & product Promedico,  eHealth: van mogelijkheden en trends naar transformatie.

Verdiepingssessies:

 • Workshop: Implementatie patiëntportaal in de praktijk – voor starters (apotheken en huisartsen)
 • Workshop: Hoe bereik ik meer patiënten met mijn patiëntportaal? – voor gevorderden (apotheken en huisartsen)
 • Discussiegroep met huisartsen: Ga in gesprek met Nictiz/Nivel over uw ervaringen, wensen en verwachtingen over digitale zorg in de huisartsenpraktijk. Draag direct bij aan de eHealth-monitor 2018
 • Ronde tafel: Regionale eHealth implementatie -best practices uit de regio, aanpak, succesfactoren & knelpunten (voor vertegenwoordigers zorggroepen, regionale samenwerkingsverbanden). SESSIE IS VOLGEBOEKT

Aanmelden

Aanmelden voor het evenement en de workshops en de Uw Zorg online award kan tot uiterlijk 19 januari zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Voorafgaand ontvangt u van ons een definitieve bevestiging van uw deelname en inschrijving in de door u opgegeven verdiepingssessie.

Partners

Pharmeon is als ontwikkelaar van praktijkwebsites, patiëntportalen en apps al meer dan 15 jaar de online partner voor de eerstelijns zorg.  Via partnerships met vrijwel alle aanbieders van zorginformatiesystemen  bedienen wij ruim 3500 zorgpraktijken en regio’s met onze oplossingen om samen zorg online bereikbaar te maken. De Uw Zorg online challenge is mede mogelijk gemaakt door onze partners Promedico & MicroHIS X.

Locatie

Het event vindt plaats op locatie bij Pharmeon in het Amsterdam Health Technology Center  tegenover het AMC. Goed bereikbaar met openbaar vervoer en auto en voorzien van ruime parkeerfaciliteiten. Klik hier voor meer informatie.

Kosten

Deelname is kosteloos en mede mogelijk gemaakt door onze partners Promedico &  MicroHIS X.