Uw Zorg online in het Oekraïens

Op initiatief van Jasper Schellingerhout (Arene, Het Huisartsenteam) is Uw Zorg online in het Oekraïens vertaald. De landelijke online huisartspraktijk Arene had hiermee in april de primeur! Arene zet ons platform in onder andere Oekraïners. Nu is Oekraïens ook als extra taal in te stellen voor de reguliere Uw Zorg online app en alle regionale varianten. Handig voor praktijken die zelf zorg aan Oekraïners willen leveren.

Samenwerking met Arene

Wilt u geen administratief gedoe, maar wel bijdragen aan huisartsenzorg voor Oekraïnse vluchtelingen ? Dan kunt u ook samenwerking zoeken met Arene. Zij handelen de patiëntregistratie en en declaraties centraal af, en bieden online zorg  via de Arene app. U bent dan als de lokale huisarts alleen voor fysieke zorg bereikbaar als dat nodig is. Raadpleeg voor meer informatie de website. Een mooi voorbeeld hoe je met digitale middelen zorg (voor anderstaligen) beter toegankelijk kunt maken.

Hoe werkt het ?

Via de menu knop ‘instellingen’ in de app, gaat u naar ‘app instellingen’ en ‘taalinstellingen’ en past u uw taal aan. U heeft de keuze uit acht talen: Nederlands, Engels, Marokkaans, Turks, Spaans, Pools, Roemeens, Oekraïens. Alle basisfuncties en informatie van de app, zoals het maken van een afspraak of het bestellen van een recept, zijn in deze talen te raadplegen en te gebruiken. Voor het stellen van een vraag kunnen gebruikers Google translate of de app ‘Say Hi’ inzetten voor de vertaling.

Voor meer informatie

www.Arene.nl
www.uwzorgonline.nl: