Wet digitale overheid en uw portaal

Bron foto: Landelijke Huisartsen Vereniging

De Wet digitale overheid (Wdo) is goedgekeurd door de Tweede Kamer. Naar verwachting zal de Eerste Kamer de Wdo 1 juli dit jaar bekrachtigen.

De wet regelt onder meer de eisen rondom de veilige toegang tot digitale omgevingen. Voor PGO’s betekent dit dat toegang tot medische data bijvoorbeeld na inlog met DigiD toegestaan is. Voor bijvoorbeeld portalen van huisartsen, apotheken en tandartsen zal een overgangsperiode vastgesteld worden.

Als Pharmeon zorgen we ervoor dat u op tijd aan de nieuwe vereisten kunt voldoen. Zo hebben we als voorloper samen met Logius en het ministerie van VWS betaalbare DigiD-toegang voor individuele praktijken beproefd. We zijn vrijwel klaar voor de uitrol hiervan. Met de eerste praktijken beproeven we nu de overgang.

We sluiten aan op de zogenaamde ToegangVerleningService (TVS) waardoor het ook mogelijk gaat zijn met andere door de overheid goedgekeurde identificatiemiddelen in te loggen.

Meer weten over de Wdo en portalen? Zie:

https://www.gegevensuitwisselingindezorg.nl/onderwerpen/wet–en-regelgeving/vraag-en-antwoord/termijnen

https://www.gegevensuitwisselingindezorg.nl/digitale-toegang/achtergrond

Webinar 3 maart

Tijdens de Uw Zorg online Challenge op 3 maart praat Mark Arts van VWS u volledig bij tijdens een webinar over de ‘Wet digitale overheid en uw praktijk’. U kunt zich vanaf nu inschrijven voor deelname.