Winnaars Uw Zorg online awards 2019!

winnaars uw zorg online challenge pharmeon 2019

Gelle Klein Ikkink, Programmadirecteur van VWS, reikte gisteren de Uw Zorg online awards uit aan:

  • Huisartsenpraktijk Eggink uit Leeuwarden
  • Huisartsenpraktijk Linthorst uit Berkel en Rodenrijs
  • Medsen Apotheek De Horden uit Wijk bij Duurstede
  • Regio Zeist

Huisartsenpraktijk Eggink uit Leeuwarden behaalde met 60% online patiënten de prijs voor de meeste gebruikers online.  Huisarts Jan Linthorst vestigde een record. Hij wist in één jaar tijd 43% van zijn patiëntpopulatie online te brengen en groeit daarmee het snelst. Grote winnaar onder de apotheken was Medsen Apotheek. Maar liefst 5 vestigingen staan bovenaan in de landelijke ranglijst. Medsen behaalt dit succes met de Apotheek App waarmee hun klanten eenvoudig online herhaalrecepten aanvragen en altijd beschikking hebben over hun actuele medicatieoverzicht. Medsen Apotheek de Horden uit Wijk bij Duurstede ging er vandoor met de prijs voor zowel ‘meeste online patiënten’ als ‘snelste groei’.

In de nieuwe categorie ‘regionale samenwerkingsverbanden’ mag Zeist zich dé online regio van Nederland noemen. Met de Zorg4Zeist app introduceerden zij een succesvol digitaal patiëntcommunicatiekanaal  waar nu 30% van alle Zeistenaren gebruik van maakt.

winnaars uw zorg online challenge pharmeon 2019

De uitreiking vormde de feestelijke afsluiting van het evenement van online dienstverlener Pharmeon in het kader van de landelijke eHealthweek. Ruim 100 artsen, apotheken, patiënten en online zorgexperts deelden ervaringen om samen zorg efficiënt en toegankelijk te maken.

Tijdens het event werden de gebruikscijfers van de 1250 aangesloten huisartsen en apotheken gepresenteerd die gebruik maken van Uw Zorg online portalen en apps. De cijfers geven aan dat online communicatie een steeds belangrijkere rol in neemt in de zorg. Het aantal online zorggebruikers is in 2018 met 50% gestegen naar ruim 800.000 patiënten! Het gemiddeld gebruik per praktijk steeg van 15 naar 20%.

Bekijk de presentaties, scores van de genomineerde praktijken en een fotoimpressie.